Психіатричні експертизи порушують права полонених моряків у Росії - посольство США

Психіатричні експертизи порушують права полонених моряків у Росії - посольство США

Укрінформ
Посольство США в Україні глибоко стурбоване ставленням Росії до несправедливо затриманих нею українських моряків, зокрема призначенням їм психіатричних експертиз.

Про це дипредставництво заявило у Twitter.

"Замість того, щоб проводити психіатричні експертизи стосовно українських моряків, що порушує їхні права, Росія має негайно звільнити всіх українських моряків і всіх українських політв'язнів. Ми глибоко стурбовані ставленням Росії до несправедливо затриманих нею українців", - заявили у посольстві.

Читайте також: Росія має забезпечити українським морякам захист згідно з міжнародним правом - ООН

Як повідомляв Укрінформ, адвокат Микола Полозов 12 березня поінформував, що російські слідчі всупереч позиції захисту призначили психолого-психіатричну експертизу 11 захопленим в полон українським морякам.

Як відомо, 25 листопада 2018 року прикордонні кораблі Російської Федерації в районі Керченської протоки обстріляли і захопили три українських військових кораблі, які здійснювали плановий перехід з Одеси в Маріуполь, а також 24 моряків. Зараз полонені перебувають у Москві, в СІЗО. Всі вони визнали себе військовополоненими.

18 грудня 2018 року Генасамблея ООН в ухваленій більшістю голосів резолюції щодо проблеми мілітаризації Криму висловила серйозну стурбованість "безпідставним" нападом на українські кораблі, пораненням і захопленням їх екіпажів і закликала негайно звільнити всіх військовополонених.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-