Польща закликає надати моніторинговим місіям ООН та ОБСЄ доступ до Криму

Польща закликає надати моніторинговим місіям ООН та ОБСЄ доступ до Криму

Укрінформ
Постійний представник Польщі при ООН Джоанна Вронецька вважає, що Росія має надати доступ місіям ООН та ОБСЄ для моніторингу ситуації у Криму.

Про це вона заявив у п’ятницю, виступаючи на спеціальному засідання Ради Безпеки ООН, присвяченому п’ятим роковинам окупації Криму, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку.

“Ми шкодуємо, що місії (ООН з моніторингу прав людини - ред.) не надається доступ до території Криму… Також має бути забезпечений необмежений доступ до півострова для ОБСЄ”, - наголосила Вронецька.

Вона наголосила, що російська агресія проти України порушує ключові принципи Статуту ООН.

Читайте також: Треба забрати у Росії право вето в ООН чи хоча б обмежити його - Кислиця

Представник Польщі також закликала Росію надати необмежений доступ Україні до користування її морськими портами та забезпечити свободу судноплавання в Азовському морі та Керченській протоці. Вона знову повторила вимогу негайно звільнити полонених українських моряків, як передбачає резолюція Генасамблеї ООН.

Як повідомляв Укрінформ, Рада Безпеки ООН 15 березня обговорює ситуацію в тимчасово окупованому Криму. Засідання, присвячене п’ятим роковинам окупації, проходить у форматі Арріа, тобто на нього запрошені не лише члени Радбезу, але й представники інших держав-членів ООН та неурядових організацій. У засіданні, крім українських дипломатів, беруть участь заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз, програмний директор «Кримського дому» Алім Алієв, член Світового конгресу кримських татар Айла Бакаллі, родичка одного з полонених моряків Ольга Оприско.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-