Суд Амстердама розглядає апеляцію про повернення в Україну

Суд Амстердама розглядає апеляцію про повернення в Україну "скіфського золота"

Фото
Укрінформ
Суд Амстердама у понеділок розпочав розгляд апеляції у справі щодо повернення в Україну колекції "скіфського золота".

Слухання розпочалися о 9:30 за місцевим часом, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Участь у судовому засіданні беруть команда юристів Міністерства юстиції України, представники Міністерства культури та Міністерства інформаційної політики, посол України в Королівстві Нідерландів, а також представники Національного музею історії України, Національного музею українського народного декоративного мистецтва та Національного музею мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків. Інтереси держави Україна у цій справі з 2015 року представляє голландська юридична фірма “BerghStoop&SandersN.V.”.

Як повідомляв Укрінформ, колекцію скіфського золота привезли у музей в Амстердамі на виставку "Крим: золото і таємниці Чорного моря" ще до окупації півострова Росією.

Читайте також: Справа "скіфського золота": Мін'юст сподівається на рішення на користь України

Окружний суд Амстердама 14 грудня 2016 року ухвалив рішення про те, що експонати кримських музеїв мають бути повернуті в Україну. Рішення було ухвалене на основі конвенції ЮНЕСКО, згідно з якою художні цінності мають бути повернуті суверенній державі, що надала їх для тимчасової експозиції.

28 березня 2017 року Апеляційний суд Амстердама отримав від представників кримських музеїв апеляцію на це рішення суду.

"Скіфське золото" перебуває в Нідерландах, доки триває судова тяганина, експонати зберігають в музеї Алларда Пірсона в Амстердамі.

Фото Ірини Драбок

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-