Джапарова у Брюсселі розповіла про ситуацію в окупованому Криму

Джапарова у Брюсселі розповіла про ситуацію в окупованому Криму

Фото
Укрінформ
Перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова у Брюсселі розповіла європарламентаріям про події, які насправді відбуваються нині в окупованому Криму.

Про це вона повідомила на своїй сторінці Facebook.

"Разом із європарламентаріями Анною Фотигою (Польща), Марком Демесмарком (Данія) та Чарльзом Танноком (Велика Британія), послом України Миколою Точицьким та кримськотатарським активістом Ризою Асановим говорили про Крим та події 5-річної давнини, які увійшли у світову історію як злочин РФ проти України. Окупація Криму та війна на Донбасі, когнітивна війна РФ проти України та Європи, її єдності та цінностей - тільки частина деструкції світу, яку на жаль обрала для себе РФ", - написала перший заступник міністра.

Читайте також: Джапарова обговорила з Маєром-Хартінгом ситуацію у Криму

Джапарова згадала особисту історію зі спеціальним посланником ООН Робертом Серрі, якого буквально змусили покинути Крим. "Він тоді мені сказав, коли сідав на останній рейс до Стамбула, що Росія не хоче, аби світ дізнався про те, що відбувається в Криму. Дійсно, це мрія для авторитарної системи, аби ООН та інші об’єктивні монітори не мали доступу до Криму, адже неможливо буде здійснювати брудні злочини. Попри заклики від російських офіційних осіб про "приезжайте в Крым", є готовність тільки на контрольовану та вибіркову правду", - зазначила вона.

Джапарова у Брюсселі розповіла про ситуацію в Криму / Фото: facebook.com/edzhaparova

Водночас представник МІП переконана, що російську пропаганду, попри мільярдні інвестиції, не варто називати переможною - адже світ підтримує Україну та визнає Крим її суверенною частиною, щороку ухвалюючи дратівливі для РФ резолюції та документи, де чітко називає країну агресором та окупантом.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок ситуацію у Криму перший заступник міністра інформполітики України Еміне Джапарова обговорила з керуючим директором Департаменту Європи та Центральної Азії Томасом Маєром-Хартінгом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-