Віце-президент ПА ОБСЄ: Росія несе відповідальність за терор і утиски в окупованому Криму

Віце-президент ПА ОБСЄ: Росія несе відповідальність за терор і утиски в окупованому Криму

Укрінформ
На території окупованого Криму тривають етнічні переслідування, терор, викрадення та вбивства людей, утиски меншин та переслідування правозахисників, за що відповідальність несе Росія як держава-окупант.

На цьому наголосила віце-президент Парламентської асамблеї ОБСЄ, депутат від Швеції Маргарета Седерфельт під час засідання загального комітету з політичних питань і безпеки в рамках зимової сесії ПА ОБСЄ у Відні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"У Криму спостерігається на просто колапс суспільства та економіки, там очевидні етнічні переслідування, терор, викрадення, вбивства, знущання над українськими громадянами, утиски меншин, як етнічних, так і релігійних, переслідування правозахисників, обмеження можливостей повернення людей на ці території. Злочини проти населення Криму – це відповідальність РФ як держави-окупанта", - заявила вона.

Депутат від Швеції долала, що сама спроба анексії Криму – "це вже очевидне порушення міжнародного права та договорів, підписаних Російською Федерацією".

Читайте також: Україна готує в ПА ОБСЄ резолюцію про мілітаризацію Росією Криму

Віце-президент ПА ОБСЄ також наголосила на продовженні гуманітарної кризи на окупованих Росією територіях на сході України.

"ОБСЄ може і повинна зіграти ключову роль у вирішенні цієї проблеми. Потрібно і надалі вимагати припинення російської агресії та відновлення дотримання Росією міжнародно-правових зобов’язань. Ми всі повинні відстоювати права людини, осіб, які проживають на окупованих територіях. Абсолютно недопустимим є формування замороженого конфлікту на окупованих територіях на сході України, потрібно зробити все, щоб населення перестало страждати", - наголосила під оплески присутніх Седерфельт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-