Чубаров нагадав в ОБСЄ, що росіяни не пускають спостерігачів до Криму

Чубаров нагадав в ОБСЄ, що росіяни не пускають спостерігачів до Криму

Укрінформ
Член Постійної делегації ВР України у ПА ОБСЄ Рефат Чубаров нагадав учасникам зимової сесії Асамблеї, як росіяни порушували і порушують свої зобов’язання, не допускаючи спостерігачів до Кримського півострова.

Про це Чубаров заявив у своєму виступі під час засідання загального комітету з політичних питань і безпеки в рамках зимової сесії ПА ОБСЄ у Відні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"У 2014 році під час вторгнення російських військ в Крим та імітації російськими спецслужбами псевдореферендуму, проведеного під дулами російських автоматників, з використання цивільного населення для блокади українських гарнізонів, я жив і працював в Криму. Це пізніше російські окупанти заборонили мені жити в Криму. Для членів російської делегації, які вважають, що в їх колег по ОБСЄ коротка пам'ять, нагадаю лише один сюжет про те, як російські війська не пустили в Крим на початку березня 2014 року військових спостерігачів ОБСЄ. Зрозуміло ж чому: щоб ОБСЄ очима своїх спостерігачів не побачила, як орди російських окупантів захоплюють Крим", - сказав він.

За словами Чубарова, він нагадав цей сюжет ще й тому, "щоб продемонструвати, наскільки безпомічними є існуючі інструменти ОБСЄ у випадку прямого військового вторгнення агресора на територію іншої держави, як це відбувається у випадку війни Росії проти України".

"У ці дні відбувається 5 років окупації Криму. Але, як відомо, СММ ОБСЄ так і не може в’їхати в Крим. Між тим, російська окупаційна влада знищує унікальні природні об’єкти Криму, руйнує історичні пам’ятники, переселяє громадян РФ на окуповану територію України, а також репресує кримських татар та етнічних українців", - заявив він.

Читайте також: ОБСЄ має засудити піратський напад Росії в Керченській протоці – Геращенко

У коментарі кореспонденту Укрінформу Рефат Чубаров зазначив, що в рамках участі в засідання ПА ОБСЄ у Відні українська делегація активно вимагатиме забезпечення виконання СММ ОБСЄ своїх повноважень у повному обсязі - "щоб члени СММ ОБСЄ були допущені на всю територію ОБСЄ, включаючи окупований Крим, окремі райони Донбасу та вздовж українсько-російського кордону".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-