ОБСЄ має засудити піратський напад Росії в Керченській протоці – Геращенко

ОБСЄ має засудити піратський напад Росії в Керченській протоці – Геращенко

Укрінформ
Організація з безпеки та співробітництва в Європі, і зокрема ПА ОБСЄ, має дати жорстку оцінку атаці збройних сил РФ на українські кораблі в Керченській протоці, бо з подібних інцидентів, якщо їх не засудити та не покарати агресора, розпочиналися світові війни.

Про це заявив член Постійної делегації ВР України у Парламентській асамблеї ОБСЄ Антон Геращенко під час засідання загального комітету з політичних питань і безпеки в рамках зимової сесії ПА ОБСЄ у Відні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Ми вважаємо, що діям РФ, яка відкрила вогонь по українських кораблях і... затримала в порушення усіх міжнародних правил 24 українських моряків, має дати оцінку Організація з безпеки та співробітництва в Європі. Нагадаю, що в історії Європи військові конфлікти неодноразово починалися з того, що окремі держави, такі як нацистська Німеччина, розпочинали війни з різного роду провокативних інцидентів. Якщо ОБСЄ, і зокрема, ПА ОБСЄ, не буде давати жорсткої оцінки подібним діям РФ, то це може призвести у подальшому до розгортання широкомасштабного конфлікту в Європі, так, як це було в роки Другої світової війни", - сказав він.

Геращенко також заявив, що українська делегація наполягає на тому, щоб "оцінка агресивних дій російської воєнщини щодо незаконного піратського нападу на три українські військові кораблі" була відображена і у звіті доповідача комітету з політичних питань і безпеки в рамках ПА ОБСЄ під час 28-ї щорічної сесії ПА ОБСЄ у Люксембурзі.

Читайте також: Росія докладе максимум зусиль для підриву виборів в Україні – віце-президент ПА ОБСЄ

У коментарі кореспонденту Укрінформу Антон Геращенко зазначив, що в рамках зимової сесії ПА ОБСЄ у Відні українська делегація "заявляла і буде заявляти про неприпустимість дій Росії в Керченській протоці та про те, що це був піратський напад на українські військові кораблі, які не чинили ніяких ворожих дій".

"Вимагаємо, щоб ОБСЄ допомагала Україні наполягати на повернені наших моряків, які вже третій місяць знаходяться в полоні. Також ми продовжуємо наголошувати на тому, що Росія незаконно захопила Крим та частину Донбасу і вимагаємо від країн-учасниць ОБСЄ підтримувати нашу позицію з відновлення територіальної цілісності України", - заявив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-