Росія докладе максимум зусиль для підриву виборів в Україні – віце-президент ПА ОБСЄ

Росія докладе максимум зусиль для підриву виборів в Україні – віце-президент ПА ОБСЄ

Укрінформ
Росія докладає зусиль для підриву демократичних процесів в регіоні ОБСЄ і, зокрема, мобілізує усі наявні ресурси для підриву свободи вибору українського народу на президентських виборах 31 березня.

На цьому наголосив американський сенатор, віце-президент Парламентської асамблеї ОБСЄ Роджер Вікер під час засідання загального комітету з політичних питань і безпеки в рамках зимової сесії ПА ОБСЄ у Відні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Викликає величезне занепокоєння те, що одна з країн учасниць докладає зусиль з підриву справедливого і вільного проведення виборів в країнах-учасницях. Росія намагається нападати на наші вибори та підривати їх чесність і добросовісність", - заявив він.

Читайте також: Росіяни зрозуміють, що вторгнення в Україну не було в їх інтересах - сенатор США

Сенатор-республіканець вказав на те, що, за даними американських спецслужб, "президент Володимир Путін наказав провести кампанію впливу на вибори у 2016 року, а також ці події мали місце і у 2018 році під час проміжних виборів".

Голова американської делегації в ПА ОБСЄ також повідомив, що впливові неурядові організації відслідковують негативний вплив Росії на виборчі процеси на всьому просторі ОБСЄ, як приклад - недавній референдум у Північній Македонії. Крім того, активно проводяться російські дезінформаційні операції в Балтиці, Центральній Азії, Кавказі та Східній Європі.

"Дії уряду РФ абсолютно неприпустимі. Твердження Кремля та його союзників, що нічого такого не відбувається, не заслуговують на довіру. Все це заперечується шановними неурядовими організаціями в усьому регіоні", - заявив Вікер.

Він наголосив, що потрібно бути пильними стосовно такої неприпустимої поведінки однієї з держав- учасниць ОБСЄ – РФ та "активніше протидіяти зусиллям Росії з підриву демократичних процесів в регіоні ОБСЄ".

"Це буде особливо актуальним в найближчий час для наших друзів в Україні. Громадяни країни і так страждають від жорстокої війни, яка була спланована та розвинута виключно Кремлем. Враховуючи заплановані у наступному місяці вибори, треба виходити з того, що уряд Росії мобілізує усі наявні ресурси, щоб підірвати свободу вибору українського народу", - сказав американський сенатор, який також обіймає посаду віце-президента ПА ОБСЄ.

Водночас він висловив переконання в тому, що "Україну чекає світле майбутнє".

"Моя країна буде й надалі підтримувати вибір українського народу в напрямку миру, безпеки та процвітання в євроатлантичному контексті", - додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-