Росіяни зрозуміють, що вторгнення в Україну не було в їх інтересах - сенатор США

Росіяни зрозуміють, що вторгнення в Україну не було в їх інтересах - сенатор США

Укрінформ
Усі члени НАТО погоджуються із необхідністю протистояти агресивним і незаконним діям Росії на світовій арені.

Таку думку під час перебування в Канаді висловив член Сенату США від Республіканської партії Роджер Вікер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Стосовно великих питань, то поміж усіх членів Альянсу є порозуміння. Усі згодні, що Росії треба дати відпір. Ми єдині у тому, що захопленню Східної України та Криму необхідно протистояти”, - відповів Вікер на запитання про розходження у поглядах членів НАТО.

Він наголосив, що Росія “повинна програти у цьому”. “США ще раз підкреслили свою відданість цій меті, коли минулого року погодилися постачати летальну зброю до України”, - зауважив сенатор.

Вікер також висловив сподівання, що росіяни з часом зрозуміють, що вторгнення до України не було в їх інтересах. “Сподіваюся, російський народ якось засвоїть урок, що вчинене було не в його інтересах", - сказав він і додав, що через покоління після того, того, як тіла загиблих повернулися з Афганістану до Росії, росіяни осягнули, що припустилися жахливої помилки, здійснивши вторгнення до Афганістану.

Читайте також: НАТО найбільше зацікавлене в успішності України — сенатор США

При цьому сенатор визнав, що “довести інформацію до Росії нині важко, адже Путін має практично повний контроль над медіа”.

“Все ж, якщо у певний момент часу російські матері та батьки зможуть вивчити цей урок, для самих росіян буде значно краще”, - підсумував Вікер.

Як повідомляв Укрінформ, 64-та щорічна сесія Парламентської асамблеї НАТО проходитиме 17-18 листопада у Канаді. Планується ухвалити низку резолюцій, зокрема щодо оновлення відповіді на гібридну тактику Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-