НАТО найбільше зацікавлене в успішності України — сенатор США

НАТО найбільше зацікавлене в успішності України — сенатор США

Укрінформ
Одним із пріоритетних завдань, що нині постають перед НАТО, є становлення успішної України.

Таку думку під час перебування в Канаді висловив сенатор США від Республіканської партії Роджер Вікер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Успіхи України - це одне з найважливіших короткотермінових питань, що на сьогодні постає перед Альянсом”, - сказав Вікер.

Його думку підтримала і сенатор від Демократичної партії Джин Шахін, яка закликала усіляко сприяти розвитку демократії в Україні. “Якщо Україна досягне успіху не лише на воєнному фронті, а й з точки зору успішної демократії, де народ ліпше почуває себе й бере участь у врядуванні, то це надішле потужний сигнал Росії”, - зазначила Шахін.

Читайте також: Конгрес США підтримує вступ України до НАТО — сенатор

Вона нагадала, що двопартійну підтримку в Конгресі США отримала не лише ідея надати Україні летальну зброю, а й пропозиція допомогти їй знайти відповіді на виклики демократії. “Дещо в цьому аспекті зробила і Європа. Канада теж долучилася до допомоги у структуруванні демократії в Україні й вирішенні проблеми корупції”, - додала сенатор.

Як повідомляв Укрінформ, глава МЗС України Павло Клімкін заявив за підсумками проведення першого засідання оновленого формату Комісії стратегічного партнерства Україна-США 16 листопада, що офіційний Вашингтон висловив дуже чітку підтримку прагнення України до членства в Євроатлантичному альянсі, наголосивши, що одного дня Україна буде в НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-