Україна через анексію Криму втратила 80% нафтогазових покладів у Чорному морі

Україна через анексію Криму втратила 80% нафтогазових покладів у Чорному морі

Укрінформ
Україна через анексію Криму втратила 80% нафтогазових покладів у Чорному морі, значну частину портової інфраструктури, 13 державних підприємств оборонно-промислового комплексу.

Про це на засіданні уряду сказав перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Через анексію Криму Україна втратила 80% нафтогазових покладів у Чорному морі, значну частину портової інфраструктури. Негативний ефект від втрати портів Росія зараз посилює через блокування Азовського та Чорного морів. Досі 115 зі 150 вугільних шахт перебувають на тимчасово окупованих територіях", - сказав Кубів. До цього він додав, що значних втрат зазнала оборонна промисловість: "Ми втратили 13 державних підприємств в анексованому Криму, 10 - на території ОРДЛО".

Читайте також: У Криму та шельфі морів діють 147 українських спецдозволів на користування надрами

Крім того, за його словами, був втрачений традиційний ринок збуту для української оборонної промисловості, адже вона була орієнтована, переважно, на країни СНД.

"Гібридна агресія РФ призвела до кризи у 2014, але завдяки рішучим діям справжніх патріотів та державників Україна змогла втримати свою незалежність", - наголосив Кубів.

Він також підкреслив, що 5 років тому Революція Гідності повернула Україну в епіцентр світової політики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-