"Кримські" зміни до Конституції дадуть нові інструменти для повернення півострова – Чубаров

Укрінформ
Рефат Чубаров сподівається, що Президент найближчим часом подасть на розгляд ВР законопроект про зміни до Конституції України в частині статусу Автономної Республіки Крим та міста Севастополь.

Про це глова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України сказав під час засідання парламенту, приуроченого до п’ятої річниці з початку збройної агресії Російської Федерації проти України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Є одне з домашніх завдань, з виконанням якого ми затягнули. Робочою групою Конституційної комісії України розроблений законопроект щодо внесення змін та доповнень до Конституції України в частині статусу Автономної Республіки Крим та міста Севастополь", - сказав Чубаров.

Він наголосив, що закріплення у Конституції України кримськотатарської національної територіальної автономії у складі України та визначення, що джерелом цієї автономії є право кримськотатарського народу на самовизначення як корінного народу України, надасть нашій державі та нашим міжнародним партнерам нові правові інструменти та важелі у відновленні суверенітету України над Кримом.

Читайте також: Росія на очах у всього світу витісняє кримських татар зі своєї землі — Чубаров

"Сподіваємося у найближчі дні Президент України внесе цей законопроект на розгляд Верховної Ради України. Впевнений він буде підтриманий голосами більшості народних депутатів. Не може бути безпечної та суверенної України без Криму", - наголосив Чубаров.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-