Поліція установила

Поліція установила "самооборонців Криму", які захоплювали українські кораблі

Фото
Укрінформ
Поліція встановила особи та наразі розшукує керівника та членів незаконного збройного формування "Рубеж", які в березні 2014 р. брали участь у захопленні українських кораблів.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції по Автономній Республіці Крим та м.Севастополь.

"Слідчим відділом ГУНП в АР Крим та м. Севастополі встановлено та оголошено у розшук керівництво та учасників окремого підрозділу "Рубеж", який входив до складу збройного формування "Самооборона Криму" та діяв на території міста Севастополя", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в поліції, за результатами отриманих в ході розслідування доказів встановлено керівника незаконно створеного збройного формування "Рубеж", якому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 260 Кримінального кодексу України (керівництво незаконно створеними збройними формуваннями, що спричинило тяжкі наслідки), за що передбачена кримінальна відповідальність до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

Читайте також: Україна подала додаткову заяву до ЄСПЛ щодо військовополонених моряків

Крім того, встановлено 9 "бійців" незаконно створеного збройного формування "Рубеж", які протягом березня 2014 року брали активну участь в озброєному захопленні протичовнового корвета ВМС України "Хмельницький», розвідувального катера "Славутич", військових частин ЗСУ, а також розгортанні та діяльності блокпостів. Встановлені особи підозрюються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 260 Кримінального кодексу України (участь у діяльності не передбаченого законом збройного формування), за що передбачена кримінальна відповідальність до восьми років позбавлення волі.

Процесуальне керівництво за вказаним кримінальним провадженням здійснюється прокуратурою АР Крим.

Фото: cr.npu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-