Справа 26 лютого:

Справа 26 лютого: "суд" Криму залишив вироки у силі

Укрінформ
В окупованому Криму так званий Верховний суд залишив у силі вироки фігурнтам "справи 26 лютого".

Про це повідомляє в Facebook група "Кримський процес".

"Колегія Верховного суду Криму під головуванням Олексія Послєдова залишила в силі вирок Центрального районного суду Сімферополя стосовно 5 фігурантів "справи 26 лютого" Алі Асанова, Мустафи Дегерменджі, Ескендера Емірвалієва, Арсена Юнусова і Ескендера Кантемирова", - йдеться в повідомленні.

Правозахисники зазначили, що засідання формально проходило у відкритому режимі, проте адміністрація суду заздалегідь заповнила місця в залі студентами та працівниками суду, виключивши присутність у залі журналістів і громадських активістів. Під час засідання адвокат Едем Семедляєв заявив клопотання про надання більшого залу, проте йому в цьому було відмовлено.

Інформують, що у зв'язку з набранням вироком сили відносно Алі Асанова і Мустафи Дегерменджі, перестав діяти запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. З них було знято електронні браслети.

Читайте також: ФСБшники після обшуків затримали трьох кримських татар

Як нагадали в "Кримському процесі", 19 червня 2018 року, суддя Центрального районного суду міста Сімферополя Сергій Деменок засудив Алі Асанова й Мустафу Дегерменджі до чотирьох років і шести місяців позбавлення волі умовно, Арсена Юнусова і Ескендера Кантемирова - до чотирьох років умовно, Ескендера Емірвалієва - до трьох років і шести місяців умовного покарання.

"Справа 26 лютого" - найтриваліший політичний судовий процес у Криму, який триває з 20 вересня 2016 року. Ескендера Кантемирова, Арсена Юнусова, Ескендера Емірвалієва, Алі Асанова і Мустафу Дегерменджі звинуватили за ст. 212 ч.2 КК РФ, нібито, за участь у масових заворушеннях на мітингу в підтримку територіальної цілісності України, який проходив 26 лютого 2014 року під стінами Верховної ради Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-