У капітана

У капітана "Норду" паспорт РФ вилучили ще у 2018 - Прокуратура АРК

Укрінформ
Капітан судна "Норд" Володимир Горбенко не міг на законних підставах перетнути адмінмежу з окупованим Кримом, оскільки у нього вилучили російський паспорт ще під час затримання навесні 2018 року.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу заступник прокурора Прокуратури АР Крим Ігор Поночовний.

"Обвинувальний акт відносно Горбенка направлений до Оболонського райсуду столиці для розгляду по суті. Якщо він не з'явиться на засідання 31 березня, ми будемо клопотати про оголошення його в розшук", - сказав він.

За словами Поночовного, капітан судна "Норд" не міг на законних підставах перетнути адмінмежу з окупованим Кримом, а також з тимчасово окупованими територіями Донецької і Луганської областей, оскільки у нього вилучили паспорт ще під час затримання весною 2018 року, і "жодних паспортних документів у нього не було".

Як повідомлялося, вранці 11 лютого російська "Комсомольська правда" опублікувала інтерв'ю з Горбенком, який заявив, що повернувся до Керчі. Капітан стверджує, що виїхав до Криму через пункт пропуску "Чаплинка", де "пред'явив російський паспорт".

Читайте також: Слободян спростовує заяву капітана судна "Норд" про "офіційний" виїзд до Криму

У Держприкордонслужбі України повідомили, що Горбенко не перетинав КПВВ на кордоні з Росією та адмінкордон з анексованим Кримом.

Про зникнення капітана судна "Норд" Горбенка, обвинуваченого українським слідством у незаконному рибному промислі і порушенні порядку в'їзду і виїзду з анексованого Криму, заявили його адвокати. Місце його перебування було невідоме з 26 січня.

25 березня 2018 року Держприкордонслужба України затримала в акваторії Азовського моря рибальське судно під прапором Росії. Прокуратура АРК порушила кримінальне провадження за фактом виходу судна "Норд" із закритого Києвом порту анексованої Керчі, 30 березня український суд заарештував судно.

Читайте також: Прокуратура АРК вимагає від капітана "Норду" з'явитися в суд Києва

6 квітня того ж року Херсонський міський суд взяв під варту капітана судна Горбенка, його заарештували до 31 травня. Пізніше за нього внесли заставу, 10 квітня звільнили з-під арешту.

З липня 2014 року уряд України офіційно припинив функціонування всіх портів анексованого Росією півострова, гавані Криму закриті для міжнародного судноплавства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-