Презентували англомовну версію книги Семени

Презентували англомовну версію книги Семени "Кримський репортаж"

Фото
Укрінформ
Презентація книги українського журналіста, незаконно засудженого в окупованому РФ Криму Миколи Семени "Кримський репортаж" (хроніки окупації Криму 2014-2016 рр.), перекладеної за підтримки МІП України англійською мовою, відбулася в четвер у Києві.

Захід відбувся у прес-центрі Кабінету міністрів України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Такі книги є важливими з точки зору того, що це є правда. Інша правда, яку, дивлячись кримські ЗМІ, точно не дізнатися. Тим більше, коли мова йде про англійську мову, це для більш широкої аудиторії. Адже, як відомо, Російська Федерація вкладає мільярдні кошти у розвиток системи "Раша тудей", "Супутник" та різних інших агентів впливу та гібридних інструментів, формується наратив, що Україна - це недодержава, корумпована, не спроможна долати виклики, реформуватися... Українська нація зображена у ракурсі меншовартості, що це недонація екстремістів, терористів, радикалів, хунти, карателів, бандерівців. Так якраз ця книга - наш спосіб донести українську об'єктивну правду", - сказала перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова.

Презентація англомовної версії книги Семени "Кримський репортаж" / Фото Володимира Тарасова

За її словами, для міністра інформаційної політики Юрія Стеця видання книги Миколи Семени "Кримський репортаж" було справою честі та прояв поваги до автора. "Юрій Стець обіцяв, що швидко буде реалізовано проект як оригінальною мовою, так і англійською. Протягом півроку ми реалізовували переклад цієї книги і він є у накладі 1 тисяча примірників", - підкреслила Джапарова.

Вона повідомила, що англомовну версію МІП має намір презентувати на міжнародному форумі 26-27 лютого у Мистецькому арсеналі, куди запрошені дипломати і міжнародні експерти. А згодом книжка буде у вільному доступі, у тому числі й в електронному варіанті в мережі Інтернет.

Як зазначив керівник та головний редактор проекту української служби Радіо Свобода «Крим.Реалії» Володимир Притула, "Кримський репортаж" - це хроніки окупації Криму 2014-2016 рр. "Тут є емоції автора, його оцінка, а це дуже цінно в тому числі і для розуміння того, що відбувалося насправді у Криму та що там зараз як для сучасників, так і поколінь, які будуть описувати ті події", - сказав він.

Притула переконаний у тому, що видання цієї книги є не тільки проявом поваги до цього надзвичайно талановитого українського журналіста, а й можливість донести об'єктивну інформацію про стан справ на окупованому півострові.

Читайте також: Кандидатури Сущенка та Семени подали на премію ЮНЕСКО

Джапарова наголосила, що Микола Семена дуже хотів би вийти на зв'язок із учасниками презентації, але не має нині такої можливості. Та попри це, увага колег для нього має надзвичайно важливе значення. "Ваша увага та ваша присутність тут є ключовим меседжем для нього, що ним цікавляться українські ЗМІ та українське суспільство", - підкреслила перший заступник міністра інформаційної політики.

У Кримському домі 21 грудня 2017 року було презентовано книгу Семени "Кримський репортаж" (хроніки окупації Криму 2014-2016 рр.), виданої за підтримки МІП.

Як повідомлялося, 22 вересня 2017 року підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд Сімферополя оголосив вирок автору "Радіо Свобода" і "Крим.Реалії" Семені. Тоді журналісту призначили покарання у вигляді двох з половиною років умовно з випробувальним терміном у три роки і забороною займатися публічною діяльністю. Згодом суд пом’якшив вирок журналісту в частині додаткового покарання – зменшив строк заборони займатися публічною діяльністю з трьох років до двох.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-