ЄСПЛ розгляне 27 лютого

ЄСПЛ розгляне 27 лютого "кримський" позов України проти Росії

Укрінформ
Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) розгляне міждержавний позов України проти Росії щодо окупації Криму 27 лютого.

Про це власному кореспонденту Укрінформу у Франції повідомили у ЄСПЛ.

«Європейський суд з прав людини проведе засідання 27 лютого 2019 року», - заявили у суді.

Як уточнюється, йдеться про позов України проти Росії від 13 березня 2014 року відносно Криму.

«Керівництво України заявляє, що Російська Федерація, починаючи від 27 лютого 2014 року, здійснює контроль над Автономною Республікою Крим, частиною України, а також виконує юрисдикцію щодо ситуації, яка призвела до багатьох порушень Конвенції (Європейської конвенції прав людини – ред.)», - заявили у ЄСПЛ.

Як повідомлялось, Палата Європейського суду з прав людини ухвалила рішення про передачу чотирьох міждержавних заяв України проти Росії щодо порушень прав людини в анексованому Криму та на сході України до Великої палати Європейського суду.

Читайте також: Україна позивається до Гааги через видворення Росією з Криму 23 громадян

1 червня 2017 року міністр юстиції Павло Петренко заявив, що Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) офіційно підтвердив прийняття нашої правової позиції по першій справі Україна проти Росії, пов’язаної з незаконною анексією Криму.

На той час Україна ініціювала 5 справ до ЄСПЛ, перша з них стосується порушення прав людини під час незаконної окупації Криму.

За його словами, документи по першій справі в ЄСПЛ Україна направила 27 березня 2017 року.

Україна у рамках “першої кримської справи” передала до Європейського суду з прав людини хронологію окупації Росією Криму із конкретними іменами тих, хто керував і проводив військову операцію.

10 серпня цього року Україна подала нову міждержавну заяву до Європейського суду з прав людини щодо українських політв'язнів Кремля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-