Німмечина готова забезпечити присутність військових кораблів у Чорному морі — Бундесвер

Німмечина готова забезпечити присутність військових кораблів у Чорному морі — Бундесвер

Укрінформ
Німмечина запевнила у готовності підтримувати Україну в питаннях стримування російської збройної агресії, у тому числі, шляхом забезпечення військової присутності кораблів ВМС Бундесверу в Чорному морі.

Про це йшлось на зустрічі заступника міністра оборони України з питань європейської інтеграції Анатолія Петренка з уповноваженим з питань Східної Європи, Кавказу та Центральної Азії Федерального МЗС Німеччини Міхаелем Зільбертом та з парламентським держсекретарем Бундесверу Томасом Зільберхорном, йдеться у повідомленні Міноборони.

“У ході зустрічі йшлося про перспективи введення миротворчої місії на сході України та розміщення в Чорному і Азовському морях спостерігачів ОБСЄ з метою недопущення ескалації збройного конфлікту та заходи, які вживаються та загальну стратегію звільнення незаконно полонених Російською Федерацією українських моряків, стан здоров’я яких останнім часом погіршився та викликає занепокоєння”, -йдеться у повідомленні.

Німецька сторона запевнила у готовності й надалі підтримувати Україну в питаннях деескалації та стримування російської збройної агресії, у тому числі, шляхом забезпечення військової присутності кораблів ВМС Бундесверу в Чорному морі, домагатися звільнення українських моряків та всебічної підтримки реформ в секторі безпеки і оборони України.

Сторони розглянули перспективи розширення військово-технічного співробітництва між двома країнами, нарощування військово-морських спроможностей України. Набуття Міністерством оборони України повноважень стосовно закупівель озброєння та військової техніки, іншого майна за імпортом відкриває для цього нові можливості.

У ході зустрічей було наголошено на важливості подальшої підтримки України на шляху євроатлантичної інтеграції, зміцнення її партнерських стосунків з ФРН та іншими членами Альянсу.

Читайте також: Євросоюз може запровадити нові санкції, якщо РФ не звільнить українських моряків

Підсумки зустрічей буде використано для підготовки воєнно-політичного діалогу на рівні міністрів оборони України та ФРН у ході Мюнхенської безпекової конференції та у подальшому в Києві під час офіційного візиту.

Як повідомлялося, 25 листопада 2018 року прикордонні кораблі Російської Федерації в районі Керченської протоки обстріляли і захопили три українських військових кораблі, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь, а також 24 моряків. Зараз вони перебувають у Москві, в СІЗО. Всі вони визнали себе військовополоненими.

Фото: DW.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-