Євросоюз може запровадити нові санкції, якщо РФ не звільнить українських моряків

Євросоюз може запровадити нові санкції, якщо РФ не звільнить українських моряків

Укрінформ
Міністри закордонних справ Данії та Чехії Андерс Самуельсен та Томаш Петршічек закликали Росію до негайного звільнення 24-х українських військовополонених моряків.

Про це йдеться у повідомленні МЗС України.

"За результатами поїздки до Маріуполя, глави МЗС Данії та Чехії висловили незмінну і тверду підтримку незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, засудили дії Росії та закликали її до негайного звільнення 24-х українських військовополонених. Було наголошено на тому, що, у разі відмови Москви здійснити відповідні кроки, Євросоюз запровадить нові санкції проти Росії. РФ також закликано забезпечити свободу навігації у Чорному та Азовському морях, а також у Керченській протоці", - зазначається у повідомленні.

В МЗС України додали, що питання можливого введення нових обмежувальних заходів стосовно Росії та збільшення допомоги українському Приазов’ю обговорюватимуться 18 лютого цього року в Брюсселі у рамках чергового засідання Ради ЄС у закордонних справах.

Читайте також: Глави МЗС України, Данії та Чехії відвідали Маріупольський порт

Як повідомляв Укрінформ, очільники МЗС Данії, Чехії та України сьогодні були у м. Маріуполь. Вони відвідали КПВВ «Гнутове» та Маріупольський морський порт, а також здійснили оглядову поїздку акваторією Азовського моря на одному з суден Морської охорони Державної прикордонної служби України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-