Полозов: Вимагатимемо звіт щодо здоров'я поранених моряків

Полозов: Вимагатимемо звіт щодо здоров'я поранених моряків

Укрінформ
Адвокати ставлять першочергове завдання домогтися повної інформації про стан здоров'я поранених моряків.

Про це розповів кореспондентові Укрінформу координатор роботи команди захисту військовополонених українських моряків адвокат Микола Полозов.

«В даний момент нашу команду більше всього турбує стан здоров'я, методи і схеми лікування та реабілітації поранених українських моряків. Нам, як і раніше, про це не розказано! Особливо турбує стан Василя Сороки, у якого опухла рука», - сказав Полозов.

Також, за його словами, найближчим часом готується переклад українських поранених моряків з «Матроської тиші» в «Лефортово», що викликає ще більшу тривогу, оскільки в останньому СІЗО немає можливостей для надання необхідної медичної допомоги.

«Ми будемо продовжувати домагатися повного звіту про стан здоров'я поранених. Будемо приймати і інші дії юридичного характеру. Наприклад, клопотати щодо доступу до поранених моряків незалежних медиків для проведення комплексного обстеження. Також, у випадку ненадання потрібної допомоги пораненим військовим, можемо вимагати переведення для лікування в країну походження або треті країни», - пояснює адвокат.

Читайте також: Полозов розповів про переговори в ПАРЄ резолюції про українських моряків

Як повідомлялося, у четвер ПАРЄ ухвалила резолюцію «Ескалація напруженості навколо Азовського моря і Керченської протоки та загрози європейській безпеці», в якій офіційно вимагає від Росії звертатися із захопленими в районі Керченської протоки українськими військовими моряками відповідно до Женевської конвенції про військовополонених.

25 листопада 2018 року прикордонні кораблі Російської Федерації в районі Керченської протоки обстріляли і захопили три українських військових корабля, які здійснювали плановий перехід з Одеси в Маріуполь, а також 24 моряків. Зараз моряки знаходяться в Москві в СІЗО. Всі вони визнали себе військовополоненими.

Читайте також: У ПАРЄ показали фільм про українських заручниках Путіна

Як відомо, Женевська конвенція - міжнародно-правовий документ, який регулює поводження з військовополоненими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-