Денісова б’є на сполох — поранених українських моряків переводять до Лефортово

Денісова б’є на сполох — поранених українських моряків переводять до Лефортово

Документ
Укрінформ
Омбудсмен Людмила Денісова звернулася до Павла Клімкіна і Уляни Супрун з приводу переведення українських моряків Андрія Артеменка, Василя Сороки та Андрія Ейдера до Лефортовського СІЗО.

Про це вона написала у Facebook, виклавши скан-копії відповідних звернень.

“Терміново надіслала звернення до міністра закордонних справ України Павла Клімкіна та до в.о. міністра охорони здоров’я України Уляни Супрун”, — зазначила Денісова.

За словами омбудсмена, їй стало відомо про переведення українських моряків Андрія Артеменка, Василя Сороки та Андрія Ейдера до Лефортовського СІЗО, “де відсутні належні умови для подальшого лікування”.

“За висновками, наданими РФ, стан здоров’я трьох поранених задовільний, але з альтернативних джерел відомо, що це не так. Занепокоєна цією ситуацією та вважаю, що переміщення українських військовополонених становить загрозу для подальшого одужання та найшвидшого звільнення. Тому звернулася до урядовців з проханням вжити заходів щодо забезпечення невідкладного медичного обстеження, лікування та реабілітації”, — додала Денісова.

Читайте також: У ПАРЄ показали фільм про українських заручників Путіна

Як повідомлялося, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії проти українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь. Російські військові обстріляли і захопили три українські кораблі в Керченській протоці, а також 24 моряків.

Всі захоплені Росією українські моряки заявили слідству, що є військовополоненими.

21 український військовий перебуває в московському СІЗО "Лефортово". Крім того, ще троє поранених — Андрій Артеменко, Василь Сорока і Андрій Ейдер — перебували в медчастині ізолятора "Матросская тишина".

Фото: www.facebook.com/denisovaombudsman

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-