В окупованому Криму

В окупованому Криму "учасника кримськотатарського батальйону" засудили до 10,5 років

Укрінформ
В окупованому Росією Криму 24-річного Февзі Саганджі засудили до 10 з половиною років ув'язнення за участь в "кримськотатарському добровільному батальйоні ім. Челебіджіхана".

Про це повідомляє "Крим.Реаліі" .

«Ленінський районний суд визнав Февзі Саганджі винним в інкримінованому злочині та призначив йому покарання у вигляді 10 років 6 місяців позбавлення волі», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що підконтрольний Росії Ленінський районний суд Криму визнав Февзі Саганджі «винним в участі в діяльності незаконного збройного формування на території України». За версією слідства, житель Криму в січні 2016 року вступив до лав «кримськотатарського добровольчого батальйону ім. Н. Челебіджіхана».

Вирок було винесено 23 січня 2019 року.

«Будучи членом зазначеного незаконного збройного формування, підтримуючи цілі його створення, (здійснення блокади Криму з боку українського кордону, а також боротьбу, у тому числі збройну, за повернення Кримського півострова до складу України), Февзі Саганджі з січня 2016 по вересень 2017 року брав активну участь у діяльності батальйону, пройшовши курси стрілецько-вогневої, рукопашної та мінно-вибухової підготовки», - стверджують в кримському управлінні ФСБ.

Повідомляється, що Саганджі повернувся до Криму у вересні 2017 року. В квітні 2018 року його затримали співробітники управління ФСБ Росії по Криму і Севастополю. Відносно нього так званим слідчим відділом управління ФСБ порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 208 Кримінального кодексу Росії.

У листопаді 2018 року адвокат Іслям Веліляєв заявляв, що в Криму можуть почастішати кримінальні переслідування за участь в «незаконних збройних формуваннях».

Читайте також: Окупанти арештували кримського татарина за "участь у незаконному батальйоні"

Як повідомляв Укрінформ 20 березня 2018 року російські ЗМІ повідомили про арешт 24-річного чоловіка, якого звинувачують в участі в «кримськотатарському добровольчому батальйоні». Крім того, 23 січня 2019 року в Криму пройшли обшуки у «учасників українського батальйону імені Номана Челебіджіхана». Пізніше стало відомо, що силовики ФСБ Росії в Криму обшукали батьків представниці цивільного формування «Аскер» Евеліни Аріфової та кримчанина Бекіра Абултарова. В цей же день так званий Київський районний суд заарештував на два місяці кримського татарина Едема Кадирова, підозрюваного в "участі у батальйоні ім. Номана Челебіджіхана».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-