Росія шукає способи тиску на адвокатів, які захищають полонених моряків - Джелялов

Росія шукає способи тиску на адвокатів, які захищають полонених моряків - Джелялов

Укрінформ
За інформацією заступника голови Медждіса кримськотатарського народу Нарімана Джелялова, в окупованому Криму готуються спроби тиску на кримських адвокатів, які беруть участь у захисті захоплених РФ українських військових моряків.

Про це Джелялов повідомив на своїй сторінці в Facebook .

"Ми цілком можемо очікувати чергові спроби тиску на адвокатів, за прикладом Фейгіна, Полозова, Курбедінова, Беньяша та ін., з метою, як мінімум спонукати їх відмовитися від захисту військовополонених українських моряків, або, як максимум, позбавити їх взагалі права займатися адвокатською практикою ", - написав Джелялов.

А це, підкреслив він, призведе до набагато більш серйозних наслідків, залишивши без захисту десятки нинішніх і майбутніх політичних в'язнів.

Як зазначив Джелялов, очевидно, що російська влада і їх кримські підлеглі не очікували, що на захист українських моряків постануть жителі Криму, в тому числі і кримські адвокати.

"Упевнений, що в кримському керівництві цей факт був сприйнятий мало не як особиста образа, черговий саботаж пропагандистської картинки загальної згоди і благополуччя в Криму", - говорить заступник голови Меджлісу.

Читайте також: Полозов розповів, коли розглянуть апеляції щодо українських моряків

За його словами, напередодні стало відомо, що "група серйозних дядьків перебирає варіанти, що б цим кримським адвокатам зробити такого, від чого неповадно їм стало українських моряків захищати".

"Вже не знаю, з Москви чи установка така прийшла, або у кримських товаришів самостійно нерви здають", - додав Джелялов.

Як він повідомляє, в команді, що здійснює захист військовополонених українських моряків - 34 адвокати. 13 адвокатів з Криму і 18 з Москви. Ще троє резервних.

Як повідомлялося, 25 листопада 2018 року прикордонні кораблі РФ в районі Керченської протоки обстріляли і захопили три українських військових кораблі, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь, і 24 моряків.

Після прийняття підконтрольними Росії кримськими "судами" рішення про арешт захоплених в полон моряків усіх їх перевезли в Москву.

Всі вони заявили слідству, що є військовополоненими.

15 і 16 січня Лефортовський суд Москви ухвалив продовжити на три місяці арешт полоненим українським морякам.

У п'ятницю, 18 січня, стало відомо, що адвокати українських моряків оскаржили ці рішення Лефортовського районного суду м. Москви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-