Полозов розповів, коли розглянуть апеляції щодо українських моряків

Полозов розповів, коли розглянуть апеляції щодо українських моряків

Укрінформ
В наступному місяці варто очікувати розгляд апеляцій на продовження арешту 24 військовополонених українських моряків, захоплених Росією. І також у лютому відбудуться деякі слідчі дії у їхній справі.

Про це адвокат Микола Полозов розповів кореспонденту Укрінформу.

"Як вже повідомлялося, нашою командою адвокатів на сьогоднішній день подано скарги на продовження арешту всіх 24 полонених. Подальші дії багато в чому залежать від того, як довго триватимуть скарги. Є, наприклад, і відправлені поштою з Криму. Тому їх розгляд відбудеться, мабуть, вже у лютому", - сказав Полозов.

Він уточнив, що в лютому також «слід очікувати ряд слідчих дій» у справі українських військовополонених моряків. «А поки адвокати, згідно з проведеним жеребкуванням, відвідуватимуть своїх підзахисних у СІЗО», - резюмував координатор команди адвокатів військовополонених українських моряків.

Як повідомлялося, 25 листопада 2018 року прикордонні кораблі РФ у районі Керченської протоки обстріляли і захопили три українських військових корабля, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь, і 24 моряків.

Читайте також: Адвокат сказав, коли поранених моряків можуть перевести у “Лефортово”

Після прийняття підконтрольними Росії кримськими "судами" рішення про арешт захоплених у полон моряків всіх їх перевезли до Москвиу.

Всі вони заявили слідству, що є військовополоненими.

15 і 16 січня Лефортовський суд Москви ухвалив продовжити на три місяці арешт полоненим українським морякам. До п'ятниці було повідомлено, що адвокати українських моряків оскаржили рішення Лефортовського районного суду м. Москви про продовження терміну утримання під вартою всіх 24 українських моряків. Всі скарги подано у встановлений законом триденний термін.

Фото: Hromadske

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-