Адвокат сказав, коли поранених моряків можуть перевести у “Лефортово”

Адвокат сказав, коли поранених моряків можуть перевести у “Лефортово”

Укрінформ
Трьох поранених українських моряків можуть перевести з "Матросской тишины" до СІЗО "Лефортово", де утримуються інші військовополонені, протягом двох найближчих тижнів.

Таку думку висловив адвокат Микола Полозов у розмові з кореспондентом Укрінформу.

"Планувалося, що сьогодні адвокати нашої команди відвідають трьох українських поранених моряків, які утримуються у "Матросской тишине". До речі, я не виключаю, що протягом найближчих двох тижнів їх можуть перевести до "Лефортова", - сказав Полозов.

При цьому, за його словами, захисту досі не надано документів про стан здоров'я військовополонених. "Ще у грудні ми подали всі необхідні документи на отримання інформації про здоров'я поранених. Однак до цього часу в цьому процесі немає жодного розвитку. Очевидно, бездіяльність адміністрації СІЗО "Матросская тишина" ми будемо оскаржувати в прокуратурі найближчим часом. Ми як і раніше наполягаємо на надання всієї передбаченої законом медичної документації, яка так необхідна для подачі індивідуальних скарг до європейських судів", - підкреслює адвокат.

Читайте також: У пораненого моряка Сороки залишилися осколки в руці - адвокат

Як повідомлялося, 25 листопада 2018 року прикордонні кораблі РФ у районі Керченської протоки обстріляли і захопили три українських військових корабля, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса у порт Маріуполь, і 24 моряка.

Після прийняття підконтрольними Росії кримськими "судами" рішення про арешт захоплених у полон моряків всіх їх перевезли до Москви.

Всі вони заявили слідству, що є військовополоненими.

15 і 16 січня Лефортовський суд Москви ухвалив продовжити на три місяці арешт полоненим українським морякам.

У п'ятницю, 18 січня, стало відомо, що адвокати українських моряків оскаржили ці рішення Лефортовського районного суду м Москви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-