У пораненого моряка Сороки залишилися осколки в руці - адвокат

У пораненого моряка Сороки залишилися осколки в руці - адвокат

Укрінформ
Адвокат захопленого Росією українського моряка Василя Сороки Сергій Бадамшин, який відвідав свого підзахисного в московському СІЗО, зазначив, що поранена рука у моряка так і не відновлюється, а лікарі натомість не дають навіть рекомендацій з реабілітації.

Про це Бадамшин повідомив на сторінці захисту українських моряків в Facebook.

"Сьогодні відвідав військовополоненого Василя Сороку. Настрій бойовий і позитивний. ... Поранена рука так і не відновлюється. Болить. Набряк не спав. Залишилися осколки", - написав Бадамшин.

Водночас адвокат підкреслив, що його "засмучує безвідповідальність деяких лікарів".

"Попри неодноразові звернення, не дано рекомендацій щодо реабілітації і відновлення. Медична документація за заявою не надана. Невропатолог, якого за заявою запросили на консультацію: "О, а що у вас з рукою? Перелом є?", - розповів адвокат.

За його словами, Сороці потрібне обстеження, вирішення питання щодо операції і реабілітації.

Також адвокат зазначив, що українському моряку пояснили в СІЗО, що "телевізор у камеру не дають через відмову співпрацювати з операми ФСБ".

"На що я його тільки привітав, тому що вважаю російське телебачення витонченим видом тортур", - додав з іронією адвокат.

Читайте також: Захист оскаржив рішення російського суду про продовження арешту українських моряків

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада 2018 року в результаті збройної атаки кораблів РФ в районі Керченської протоки були пошкоджені українські військові судна, а члени екіпажів - захоплені в полон. Після нетривалого перебування в Криму українських моряків було перевезено до Москви: трьох поранених помістили в СІЗО "Матросская тишина" та інші (21 осіб) містяться в СІЗО "Лефортово".

Україна і світове співтовариство визнали військовополоненими захоплених моряків, але влада РФ хоче судити їх як простих громадян, які нібито порушили російський кордон. 11 грудня 2018 року розпочалося досудове слідство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-