Бекірова вивезли на обстеження у сімферопольську лікарню — Денісова

Бекірова вивезли на обстеження у сімферопольську лікарню — Денісова

Укрінформ
Адвоката ув'язненого у Криму Едема Бекірова у медчастині СІЗО Сімферополя поінформували, що його підзахисного вивезли у лікарню на обстеження.

Про це повідомила Уповноважений ВР України з прав людини Людмила Денісова у Facebook.

"Тільки що адвокат кримського татарина Едема Бекірова Іслям Веліляєв повідомив мені про те, що зв’язався з керівником медичної частини СІЗО Сімферополя, у якому утримують його підзахисного. Він розповів адвокату, що Бекірова вивезли у сімферопольську лікарню імені Семашко на обстеження, яке триватиме два тижні", - зазначила Денісова.

Вона додала, що намагатиметься отримати результати обстеження якомога скоріше та вимагатиме, щоб Бекірову надали усю необхідну медичну допомогу.

Денісова зауважила, що під час її розмови з Уповноваженим з прав людини в РФ Тетяною Москальковою та пообіцяла, що Бекірова перевезуть у лікарню у понеділок (14 грудня- ред.), але цього не сталося, бо начебто не було конвою.

Як повідомляв Укрінформ, 12 грудня 2018 року на в'їзді до окупованого Криму з боку Чонгара під час проходження паспортного контролю на території, контрольованій російськими окупантами, був затриманий громадянин України, житель селища Новоолексіївка Херсонської області Едем Бекіров. Він прямував до Криму до 78-річної матері. 13 грудня щодо Бекірова "суд" обрав запобіжний захід - утримання під вартою в СІЗО до 11 лютого. Його звинуватили у зберіганні й передачі "секретному" свідкові 14 кілограмів боєприпасів та зброї.

Бекіров - інвалід І-ої групи. США та ЄС закликали Росію звільнити його.

Читайте також: Адвокат Бекірова заявив, що силовики ФСБ насильно брали в нього слину

2 січня 2019 року Гульнара Бекірова, дружина Едема Бекірова, оприлюднила на своїй сторінці у Facebook звернення, в якому просить українську та світову спільноту допомогти врятувати чоловіка. За її словами, для Едема, як для хворої людини, існує високий ризик загрози життю. Утримання чоловіка у в'язниці, додала Бекірова, означає для нього фактично смертний вирок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-