Адвокат Бекірова заявив, що силовики ФСБ насильно брали в нього слину

Адвокат Бекірова заявив, що силовики ФСБ насильно брали в нього слину

Укрінформ
Адвокат міжнародної правозахисної групи «Агора» Олексій Ладін, який захищає інтереси кримськотатарського активіста Едема Бекірова, побоюється, що дії правоохоронців, які незаконно і насильно вилучили слину у Бекірова для біологічної експертизи, можуть призвести до фальсифікації речових доказів у справі.

Про це Ладін розповів в коментарі кореспонденту Крим.Реаліі.

«12 грудня в будівлі ФСБ по Криму і Севастополю невідомі особи в цивільному одязі взяли у Бекірова зразки слини. Оскільки вони вилучені непроцесуальним способом, і слідчий взагалі заперечує факт їх вилучення, є підстави вважати, що вони можуть виявитися на тій вибухівці і набоях, які нібито передавав Бекіров », - зазначив Ладін.

За його словами, біологічний матеріал у Бекірова вилучали двічі. Перший раз - після затримання 12 грудня 2018 року в приміщенні управління ФСБ в Криму. Другий - в СІЗО Сімферополя 29 грудня 2018 року «без присутності захисника, фактично насильно».

Читайте також: Російські тюремники так і не вивезли Бекірова у лікарню

За словами адвоката, Бекіров також написав заяву про проведення процесуальної перевірки, порушення кримінальної справи і притягнення до відповідальності невідомих йому осіб, які в будівлі ФСБ «вчинили злочин проти нього, перевищивши свої посадові обов'язки».

12 грудня 2018 року на в'їзді в окупований Крим з боку Чонгара під час проходження паспортного контролю на території, контрольованій російськими окупантами, був затриманий громадянин України, житель селища Новоолексіївка Херсонської області Едем Бекіров.

13 грудня щодо Бекірова "суд" обрав запобіжний захід - утримання під вартою в СІЗО. Його обвинуватили в зберіганні і передачі "секретному свідку" 14 кілограмів боєприпасів і зброї. 10 січня "суд" в окупованому Криму залишив у силі це рішення, згідно з яким Бекіров буде перебувати під арештом до 11 лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-