Адвокати відвідали в Москві військовополонених моряків

Адвокати відвідали в Москві військовополонених моряків

Укрінформ
Російські адвокати українських військовополонених моряків, які були захоплені в 2018 році російськими прикордонниками в Керченській протоці, відвідали п'ятьох з них в СІЗО міста Москви і в СУ ФСБ.

Про це повідомив захисник Микола Полозов в Facebook.

Зокрема, адвокати відвідали Сергія Попова, Андрія Ейдера, Андрія Артеменка, Євгенія Семидоцкого і Дениса Гриценка, які утримуються в СІЗО "Лефортово", "Матроська тиша" і в Слідчому управлінні ФСБ Росії.

"Всі відвідані військовополонені моряки в гарному настрої. Ніяких скарг не висловлювали", - розповів Полозов.

Читайте також: Політична ціна утримання військовополонених для Кремля вже занадто висока - Полозов

Під час відвідування адвокати уточнили потреби військовополонених українських моряків у продуктах харчування, речах та предметах і передали відповідні побажання волонтерам.

Як повідомляв Укрінформ, Уповноважений з прав людини Верховної Ради України Людмила Денісова розповіла, що Слідче управління ФСБ Росії вимагає провести судове засідання щодо продовження терміну утримання під вартою для затриманих українських моряків у закритому режимі.

Також Денісова розповіла, що омбудсмен РФ Тетяна Москалькова, з якою у Денісової були домовленості про зустріч, повідомила в смс, що змушена виїхати у термінове позапланове відрядження, а потім відлітає до Узбекистану.

Читайте також: Вироки всім українським морякам у РФ планують прийняти в один день - адвокат

25 листопада 2018 року прикордонні кораблі Російської Федерації в районі Керченської протоки обстріляли і захопили три українських військових корабля, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса у порт Маріуполь, і 24 моряка. Підконтрольні Росії "суди" в окупованому Криму заарештували на два місяці всіх полонених моряків, після чого їх перевезли до Москви.

На сьогодні 21 український військовополонений перебуває в московському СІЗО "Лефортово", ще троє поранених - в ізоляторі "Матроська тиша".

Координатор команди адвокатів Микола Полозов повідомив, що всі захоплені Росією українські моряки заявили слідству, що є військовополоненими.

7 січня Україна подала позов до Європейського суду з прав людини проти України про порушення прав затриманих українських моряків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-