Умовно-дострокове звільнення Балуха

Умовно-дострокове звільнення Балуха "суд" Криму розгляне наприкінці січня

Укрінформ
В окупованому Криму очікуване сьогодні засідання "суду" щодо умовно-дострокового звільнення українського політв'язня Володимира Балуха перенесли на 25 січня.

Про це у Facebook повідомляє "Кримська солідарність".

"Сьогодні, 9 січня 2019 року, о 10.30 очікувалося судове засідання щодо умовно-дострокового звільнення Володимира Балуха. Засідання було перенесено на 25 січня 2019 року о 14.00", - повідомили активісти "Кримської солідарності".

Читайте також: Балух привітав Епіфанія з наданням автокефалії Православній церкві України

Як повідомлялося, ФСБ Росії затримала Володимира Балуха в окупованому Криму 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе активіст, 90 патронів і кілька тротилових шашок. Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію - прапор України, який повісив у себе у дворі.

Підконтрольний Росії "Верховний суд Криму" засудив Балуха до 4 років і 11 місяців колонії та штрафу в розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Загалом у Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-