Балух привітав Епіфанія з наданням автокефалії Православній церкві України

Балух привітав Епіфанія з наданням автокефалії Православній церкві України

Укрінформ
Український патріот кримчанин Володимир Балух, якого утримують в Керченській колонії, привітав митрополита Київського і всієї України Епіфанія з наданням автокефалії ПЦУ.

Як повідомляє Кримська правозахистна група, про привітання стало відомо після відвідування Балуха адвокатом.

"Шановний пане Предстоятелю Митрополит Київський і всієї України, Владико Епіфаній! Дозвольте привітати Вас, а в Вашій особі і всіх священнослужителів, парафіян і простих мирян Канонічного Православ’я України із знаковою історичною подією – поверненням автокефалії нашій Святій Церкві!”, – звернувся українець у своєму привітанні до митрополита.

Кримчанин відзначив величезне історичне значення Томоса про автокефалію Православної церкви України. Він зазначив, що природна і непоказова духовність споконвіку є невід’ємною чеснотою українського народу і стрижнем омріяної державності України.

Своє звернення Балух закінчив словами "Слава Україні!”

Читайте також: Нова “кримська” резолюція ООН поіменно згадує Сенцова, Балуха та Куку

Як повідомлялося, ФСБ Росії затримала Володимира Балуха в окупованому Криму 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе активіст, 90 патронів і кілька тротилових шашок. Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію - через прапор України, який повісив у себе в дворі.

Підконтрольний Росії "Верховний суд Криму" засудив Балуха до 4 років і 11 місяців колонії і штрафу в розмірі 10 тисяч рублів.

Загалом у Росії та анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-