"Суд" у Ростові через два дні оголосить вирок у "справі Хізб ут-Тахрір"

Укрінформ
Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові 24 грудня 2018 року оголосить вирок фігурантам справи "Хізб ут-Тахрір" (перша бахчисарайська група). У зв'язку з цим громадська організація "Кримська солідарність" запустила флешмоб "Мусульмани - не терористи".

Про це повідомляє "Кримська солідарність".

"24 грудня 2018 року Північно-Кавказький окружний військовий суд винесе вирок чотирьом кримським татарам-мусульманам, жителям Бахчисараю (Крим). Ремзі Меметов, Енвер Мамутов, Рустем Абільтаров, Зеврі Абсеїтов - до тероризму ці люди не мають абсолютно ніякого відношення. У матеріалах справи немає жодного адекватного доведення їх вини. Всі докази побудовані на підставних «експертизах» і «засекречених свідках», - йдеться у повідомленні.

Як вважає громадська організація, кримських татар, підозрюваних в тероризмі, які мають професії лікаря-стоматолога, кухаря, будівельника і підприємця і виховують 17 дітей, "судять не за вчинки, а за релігійні переконання".

Читайте також: Український консул у Росії зустрівся з фігурантом "справи Хізб ут-Тахрір"

"Ми з упевненістю стверджуємо, що ці люди - не терористи. І якщо ви з нами, то підтримайте наш флешмоб на захист хлопців. Мусульмани - не терористи.

Перша група бахчисарайців, обвинувачених в причетності до організації "Хізб ут-Тахрір", була затримана 12 травня 2016 року в окупованому Криму після серії обшуків у будинках кримських татар м. Бахчисарая, а також у місцевій кав'ярні "Салачик". Пізніше були арештовані та обвинувачені в тероризмі Зеврі Абсеїтов, Ремзі Меметов, Рустем Абільтаров та Енвер Мамутов. Обвинувачені вже виступили в ростовському суді з останнім словом. Одному з фігурантів, Енверу Мамутову, прокурор просить 17 років позбавлення волі за сфабрикованою справою про «тероризм».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-