Український консул у Росії зустрівся з фігурантом

Український консул у Росії зустрівся з фігурантом "справи Хізб ут-Тахрір"

Укрінформ
Український консул зустрівся в російській колонії з Русланом Зейтуллаєвим. Фігурант "справи Хізб ут-Тахрір", який відбуває покарання в Башкортостані, попросив допомогти щодо питання організації надходження на його адресу листів.

Про це повідомляє "Кримська солідарність".

"Відбулася зустріч Зейтуллаєва Руслана з консулом України, під час якої він повідомив про відсутність скарг на умови утримання і стан здоров'я. У той же час Зейтуллаєв звернувся з проханням про допомогу в питанні організації надходження на його адресу іноземних листів, оскільки останнім часом він перестав їх отримувати", - йдеться в повідомленні "Кримської солідарності".

Під час зустрічі Зейтуллаєв підтвердив регулярне, щомісячне отримання матеріальної допомоги від Посольства України та зазначив, що така допомога дуже необхідна.

Консул, у свою чергу, повідомив, що отримав запевнення керівництва колонії про надання дозволу на довгострокове побачення Зейтуллаєва з дружиною, приїзд якої заплановано на грудень 2018 року.

Як повідомлялося, Північно-Кавказький окружний військовий суд 7 вересня 2016 року визнав Зейтуллаєва винним в "участі у терористичному співтоваристві" й засудив його до 7 років позбавлення волі. Російська прокуратура оскаржила це рішення у Верховному суді Росії, і справу знову направили в Північно-Кавказький окружний військовий суд на перегляд.

Читайте також: Трьом фігурантам "справи Хізб-ут-Тахрір" продовжили арешт до жовтня

Слідчі органи наполягали на тому, щоб Зейтуллаєва визнали не учасником, а організатором терористичного співтовариства. 27 липня Верховний суд Росії збільшив з 12 до 15 років термін позбавлення волі для Зейтуллаєва. У відповідь на це севастополець оголосив голодування. Також він написав кілька заяв про екстрадицію його в Україну. Руслан Зейтуллаєв відбуває термін у Славутський колонії в Башкортостані РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-