"Кримська" резолюція ООН є ще однією перемогою України — Парубій

Укрінформ
Парубій вітає ухвалення Генеральною асамблеєю ООН резолюції "Проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим та міста Севастополь (Україна), районів Чорного та Азовського морів" і вважає це ще однією перемогою перемогою української дипломатії.

Про це спікер заявив під час ранкового засідання у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми всі — і Верховна Рада, і українці загалом — вітаємо таку позицію Генеральної асамблеї ООН. Це ще одна перемога України, це ще одна перемога української дипломатії", — зазначив Парубій.

Як повідомлялось, Генасамблея ООН у ніч проти 18 грудня ухвалила резолюцію "Проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим та міста Севастополь (Україна), районів Чорного та Азовського морів".

У документі наголошується на безпекових загрозах, які Росія створює для України, Чорноморського регіону і всієї Європи перекиданням до Криму військ і зброї — зокрема, літаків і ракет, здатних переносити ядерний заряд. Вперше звучить прямий заклик до Росії негайно вивести з Криму свої війська і невідкладно припинити його тимчасову окупацію.

Читайте також: Росія та ще 18 країн: хто голосував проти "кримської" резолюції ООН

Окрім того, у резолюції висловлені підтримка суверенітету й територіальної цілісності України, невизнання анексії Криму, стурбованість прогресуючою мілітаризацією півострова і прилеглих морських районів, розміщенням літаків і ракет, здатних нести ядерну зброю, окремо згадано про напад на українські кораблі наприкінці листопада як ілюстрацію агресивних дій Росії. Резолюція також закликає Росію не перешкоджати свободі судноплавства у Чорному та Азовському морях і Керченській протоці, припинити переслідування торговельних суден, засуджує незаконну побудову мосту через Керченську протоку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-