Росія та ще 18 країн: хто голосував проти

Росія та ще 18 країн: хто голосував проти "кримської" резолюції ООН

Список
Укрінформ
Проти резолюції Генасамблеї ООН про мілітаризацію Криму проголосували 19 країн, зокрема Росія, Білорусь та Вірменія.

Про це повідомило Постійне представництво України в ООН на власній сторінці у Twitter.

"Держави, які голосували проти кримської резолюції: Вірменія, Білорусь, Болівія, Бурунді, Камбоджа, Куба, КНДР, Іран, Лаос, М'янма, Нікарагуа, Росія, Сербія, Південний Судан, Судан, Сирія, Узбекистан, Венесуела та Зімбабве ", - зазначено у повідомленні.

Раніше Генасамблея ООН ухвалила резолюцію про мілітаризацію Криму, в якій висловлюється серйозне занепокоєння “безпідставним” нападом РФ на українські кораблі, пораненням і захопленням їхніх екіпажів". Згідно з текстом документа, Генасамблея ООН закликає Росію негайно звільнити моряків, повернути кораблі й обладнання, без зволікань і додаткових умов.

Читайте також: "Кримська" резолюція ООН стане знаряддям в деокупації Криму — МЗС

Українське представництво ООН

Як повідомлялося, прикордонні кораблі Російської Федерації 25 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Вони обстріляли і захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряків.

Верховна Рада України 26 листопада ухвалила закон, яким затвердила указ Президента України про введення воєнного стану на 30 днів в 10 областях у зв'язку з агресією Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-