"Суд" призначив Курбедінову п'ять діб арешту

Укрінформ
В окупованому Криму Київський районний "суд" Сімферополя засудив адвоката Еміля Курбедінова до п'яти діб адміністративного арешту.

Про це повідомляє один із захисників Курбедінова, адвокат Едем Семедляєв.

"Еміля Курбедінова засуджено до адміністративного арешту на 5 діб", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, учора, 6 грудня, адвоката Еміля Курбедінова в Сімферополі затримали співробітники Центру з протидії екстремізму. Йому інкримінують ст.20.3 КОАП (пропаганда чи публічна демонстрація нацистської атрибутики або символіки, чи арибутики або символіки екстремістських організацій, чи інших атрибутики або символіки, пропаганда чи публічна демонстрація яких заборонена федеральними законами). Обвинувачення грунтуються на фотографії у Facebook, яку Курбедінов розмістив у 2013 р.

Читайте також: Адвокат Курбедінова вимагає припинити справу через відсутність правопорушення

26 січня 2017 року співробітники ЦПЕ вже затримували Курбедінова, інкримінуючи ту саму статтю, і проводили обшуки його офісу і житла. Тоді адвоката заарештували на 10 діб за ту саму фотографію, тільки розміщену в соцмережі ВКонтакте.

Місяць тому, 6 листопада, співробітник так званої прокуратури Криму у супроводі працівників ЦПЕ вручив Курбедінову застереження "про неприпустимість екстремістської діяльності".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-