Адвокат Курбедінова вимагає припинити справу через відсутність правопорушення

Адвокат Курбедінова вимагає припинити справу через відсутність правопорушення

Укрінформ
Адвокат Еміля Курбедінова Олексій Ладін під час виступу в Київському районному суді окупованого Сімферополя заявив, що справу необхідно припинити у зв'язку з відсутністю складу правопорушення.

Про це повідомляє «Крим.Реалії».

Ладін нагадав суду, що в 2013 році в Криму «діяла юрисдикція України, в якій немає заборони на цю символіку. І відповідно немає прямого наміру у здійсненні правопорушення».

Також суд відмовив у клопотанні про припинення адміністративної справи у зв’язку з закінченням терміну давності. У своєму виступі Ладін наголосив, що не здивується, «якщо за місяць Курбедінова знову судитимуть за скріншоти п'ятирічної давності, які нібито були тільки виявлені».

Ще один адвокат Едем Семедляєв заявив, що російські правоохоронці не довели приналежність інтернет-сторінки Курбедінову і доступність матеріалів п'ятирічної давності для звичайних користувачів.

Читайте також: В Криму триває "суд" у справі адвоката Курбедінова

Повідомляється також, що під будівлею «суду» збираються люди, щоб підтримати кримського адвоката Курбедінова.

Як повідомлялося, «суд» в анексованому Криму 7 грудня продовжує розгляд справи Курбедінова. Адвокату інкримінують статтю 20.3 КпАП Росії (пропаганда або публічна демонстрація атрибутики чи символіки екстремістських організацій). Йому загрожує адміністративний арешт за пост у соцмережі Facebook 2013 року. За словами колег Курбедінова, скаргу на нього написав колишній житель Криму, який переїхав у Дамаск.

Курбедінов вважає, що його затримання російськими силовиками уранці 6 грудня відбувалося «на абсурдній основі», і він не визнає обвинувачень в екстремізмі. Він наголосив, що причиною переслідувань є його правозахисна діяльність, допомога політв'язням і захист українського військового Богдана Небилиці.

Після анексії в Криму фактична російська влада практикує масові обшуки у незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також кримських мусульман, підозрюваних у зв'язках із забороненою в Росії організацією «Хізб ут-Тахрір».

Фото: Krym.org (RFE/RL)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-