МЗС Естонії викликало посла Росії

МЗС Естонії викликало посла Росії "на килим"

Керченська криза
Укрінформ
МЗС Естонії викликало посла Росії Олександра Петрова у зв'язку із застосуванням військової сили РФ проти українських військовослужбовців і кораблів ВМС в районі Керченської протоки.

Про це повідомляється на сайті МЗС Естонії.

"Це умисна ескалація напруженості, грубе порушення міжнародного права і агресія проти суверенітету і територіальної цілісності України з боку Росії", - сказав глава МЗС Естонії Свен Міксер.

Засудивши напад Росії на українські судна, Міксер закликав Москву негайно звільнити захоплені українські кораблі і членів їх команд.

Також у міністерстві підкреслили, що Росія повинна гарантувати свободу навігації судам України та інших країн в Керченській протоці і Азовському морі відповідно до міжнародного права.

Читайте також: Окупанти у Криму сьогодні "судитимуть" ще дев'ятьох українських моряків

МЗС країни підтвердив свою позицію: Естонія не визнає анексію Криму і висловлює підтримку суверенітету і територіальній цілісності України.

Як повідомлялося, напередодні президент Естонії Керсті Кальюлайд закликала міжнародне співтовариство визнати "війною в Європі" захоплення росіянами українських кораблів в Азовському морі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-