Мічмана Будзила із суду відвезли до ФСБ на допит

Мічмана Будзила із суду відвезли до ФСБ на допит

Укрінформ
Підконтрольний Росії "суд" у Сімферополі ухвалив узяти під стажу мічмана Юрія Будзила, після чого українського моряка відвезли на допит в управління ФСБ.

Про це повідомив журналіст Антон Наумлюк

"Суддя Київського райсуду Сімферополя Андрій Долгополов заарештував Юрія Будзила на два місяці. Зараз його етапують до будівлі управління ФСБ для пред'явлення звинувачення і допиту", - написав він.

Раніше "суд" у Сімферополі заарештував українських моряків Віктора Беспальченка, Сергія Цибізова, Андрія Оприско, Віктора Варемеза.

Читайте також: У мережі з'явився повний список захоплених Росією українських моряків

Як повідомлялося, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії проти трьох українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь Азовського моря. Після цього спецназівці РФ захопили раніше обстріляні українські малі броньовані артилерійські катери «Бердянськ» і «Нікополь», рейдовий буксир «Яни Капу». На них пребували 24 моряки, шестеро були поранені.

Росія оголосила про намір судити затриманих українських моряків за нібито незаконний перетин державного кордону.

Суд над 12 українцями відбудеться в окупованому Сімферополі 27 листопада, другу групу моряків судитимуть завтра, а поранених - пізніше в Керчі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-