"Суд" Сімферополя сьогодні обере запобіжний захід 12 українським морякам

Укрінформ
Київський районний суд в окупованому Сімферополі 27 листопада обере запобіжний захід 12 українським морякам, захопленим російськими силовиками в Керченській протоці в неділю.

Про це повідомив журналіст Антон Наумлюк.

"Сьогодні судді Віктор Можелянський, Андрій Долгополов і Михайло Білоусов оберуть запобіжний захід для 12 моряків, для інших - суд розгляне завтра", - написав він.

Наумлюк уточнив, що запобіжний захід для поранених українських моряків обиратиметься в Керчі, де вони знаходяться в медчастині військової частини.

Раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що захоплені російськими військовими в Керченській протоці українські моряки є військовополоненими і суд над ними неможливий.

Як повідомлялося, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії проти трьох українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь Азовського моря. Після цього спецпризначенці РФ захопили попередньо обстріляні українські малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь", рейдовий буксир "Яни Капу". На них, за даними українських ВМС, перебували 23 моряки, шестеро були поранені.

Читайте також: У Сімферополі почалося "суд" над українським моряком Юрієм Будзилом

Росія оголосила про намір судити затриманих українських моряків за нібито незаконний перетин державного кордону.

За даними адвоката Едема Семедляєва, українців розділили на три групи: суд над однією відбудеться в окупованому Сімферополі сьогодні, 27 листопада, другу судитимуть завтра, а поранених - пізніше в Керчі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-