Захоплених українських моряків привезли до

Захоплених українських моряків привезли до "райсуду" у Сімферополі

Укрінформ
До будівлі Київського райсуду в окупованому Сімферополі привезли українських моряків. Адвокати захоплених українців, з якими сім'ї моряків уклали договори, також пройшли до будівлі суду.

Про це повідомляє кримський журналіст Антон Наумлюк.

"До Київського райсуду Сімферополя під'їхав автозак, з якого до суду завели кількох осіб. Запобіжний захід для поранених розглядатимуть у Керчі, адвокатам доведеться відправитися туди. Постраждалих троє осіб. Сьогодні запобіжний захід буде обрано лише для частини затриманих моряків", - повідомив Наумлюк.

У прямому ефірі з Сімферополя активіст Заїр Смедляєв повідомив, що частина адвокатів, які сьогодні будуть захищати українських моряків також пройшли до будівлі "суду".

"Наразі пройшли адвокати Олексій Ладін, Айдер Азаматов, Джеміль Темішев, Ленура Енгулатова", - повідомив Смедляєв.

За його словами, засідання у справі українських моряків буде проходити в трьох залах. Також відомо, що у так званому суді зможуть бути присутніми родичі моряків і представники ЗМІ.

Відзначаючи роль російських ЗМІ у цьому процесі, активіст сказав, що багато журналістів заробляють свій хліб брехнею.

"Багато хто з них наразі будуть лити відрами бруд і на українських моряків, і на кримських татар. На жаль, таким чином вони заробляють свій хліб. А що робити: збрехав - отримав, збрехав більше - отримав більше. Робота у них така", - зазначив активіст.

Читайте також: Захоплених українських моряків розділили на три групи — адвокат

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії проти трьох українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь Азовського моря. Після цього спецназівці РФ захопили попередньо обстріляні українські малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь", рейдовий буксир "Яни Капу". На них, за даними українських ВМС, перебували 23 моряки, шестеро були поранені.

Росія оголосила про намір судити затриманих українських моряків за нібито незаконне перетинання державного кордону.

За даними адвоката Едема Семедляева, українців розділили на три групи: суд над однією відбудеться в окупованому Сімферополі сьогодні, 27 листопада, другу судитимуть завтра, а поранених - пізніше в Керчі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-