Захоплених українських моряків розділили на три групи — адвокат

Захоплених українських моряків розділили на три групи — адвокат

Укрінформ
Усіх захоплених росіянами у районі Керченської протоки українських моряків розділили на три групи. Тих, хто дістав поранення, до "суд"у не доставили.

Про це у коментарі Громадському повідомив адвокат українців Едем Семедляєв.

Адвокат пояснив, що моряків розділили на три групи.

«Одну судитимуть сьогодні, другу — завтра, третю — поранених моряків — у Керчі, але коли, не ясно поки», — сказав адвокат.

Він також нагадав, що засідання "суду" в анексованому Сімферополі, де обиратимуть запобіжні заходи затриманим українцям, перенесли на 14:00.

Раніше народний депутат Рефат Чубаров повідомив, що 27 листопада українських захоплених моряків вже почали доставляти до "суду" в анексованому Сімферополі.

Раніше повідомлялося також, що засідання "суду" з обрання запобіжного заходу українським морякам мало початися об 11:00 за місцевим часом.

У ВМС України заявили, що українські моряки, захоплені російськими прикордонниками біля Керченської протоки, дають неправдиві свідчення під фізичним і психологічним тиском.

Як повідомлялося, Верховна Рада 26 листопада підтримала запровадження воєнного стану у 10 областях України у зв'язку з агресією Росії в Азовському морі строком на 30 діб.

Пропозиція про запровадження воєнного стану виникла після того, як 25 листопада російські судна обстріляли та захопили українські кораблі біля Керченської протоки. За останніми даними, шестеро українських моряків дістали поранення. ФСБ Росії підтвердила обстріл і затримання українських кораблів у Керченській протоці. Загалом на трьох українських катерах було 23 військових.

Читайте також: Російським силовикам, які напали на українських моряків, повідомили про підозру - ГПУ

Зранку 25 листопада українські кораблі та рейдовий буксир планово вийшли з порту Одеси до порту Маріуполя. Під час цього завдання російське судно протаранило український буксир та пошкодило його. Зі свого боку Росія заявила, що українські кораблі нібито порушили територіальні води Росії і увійшли в закриту акваторію. Українські кораблі почали виходити з Керченської протоки, але російські кораблі переслідували їх та погрожували застосувати зброю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-