Скібіцький заявляє, що у Криму зараз - понад 30 тисяч військових РФ

Скібіцький заявляє, що у Криму зараз - понад 30 тисяч військових РФ

Укрінформ
Загальна чисельність військових Збройних сил РФ в окупованому Криму наразі становить 31 500 військовослужбовців.

Про це на брифінгу  "Воєнно-стратегічна оцінка загрози вторгнення в Україну збройних сил РФ" заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Після окупації Кримського півострова РФ здійснила заходи щодо суттєвого нарощування угруповання військ, створивши на півострові окупаційне угруповання міжвидових сил, яке включає сухопутний, повітряний та морський компоненти. На сьогоднішній день загальна чисельність військовослужбовців ЗС РФ в окупованому Криму становить 31 500 військовослужбовців”, - сказав Скібіцький.

За його словами, при цьому за період окупації було значно збільшено кількість ракетних протикорабельних комплексів, підводних човнів, оснащених ракетними системами “Калібр”, бойової авіації, як тактичної, так і армійської, і при цьому здійснена значна модернізація і відновлення всієї військової інфраструктури на території півострова.

“На особливу увагу заслуговує модернізація і відновлення військових аеродромів, які активно використовуються окупаційними військами для перебазування авіації на Кримський півострів, ведення розвідки на території України, та відпрацювання інших заходів бойової оперативної підготовки”, - додав Скібіцький.

Читайте також: Росія може застосувати всю зброю, яку стягнула на кордон - Скібіцький

Він наголосив, що мета дій РФ в Криму — встановлення повного контролю над Чорним і Азовським морем і недопущення розширення участі країн-партнерів України, країн НАТО в заходах щодо забезпечення безпеки судноплавства, і взагалі забезпечення безпеки у Чорноморському регіоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-