Росія може застосувати всю зброю, яку стягнула на кордон - Скібіцький

Росія може застосувати всю зброю, яку стягнула на кордон - Скібіцький

Укрінформ
Найбільш загрозливими напрямками для України наразі залишаються східний і північно-східний. При цьому подальші дії РФ можуть бути широкомасштабними та без будь-яких обмежень.

Про це на брифінгу "Воєнно-стратегічна оцінка загрози вторгнення в Україну збройних сил РФ" заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Найбільш загрозливими напрямками для нашої держави на сьогодні залишаються східний та північно-східний. При цьому подальші дії РФ можуть бути широкомасштабними, без будь-яких обмежень і із застосуванням всіх видів авіації, ракетного озброєння та високоточної зброї, розміщеної поблизу державного кордону України”, - сказав Скібіцький.

Читайте також: Всі підрозділи 1 і 2 армійських корпусів перевели у підвищену готовність

За його словами, наразі воєнно-стратегічна обстановка навколо України залишається складною і визначається кількома чинниками. Зокрема, це — збройна агресія РФ на Сході України, що триває, нарощування Росією воєнного потенціалу насамперед на західному, південно-західному та арктичному стратегічному напрямках, мілітаризація Азово-Чорноморському регіону та проведення ЗС РФ комплексних заходів оперативної, бойової, мобілізаційної підготовки з практичним розгортанням угруповання військ на стратегічних напрямках.

“На сьогодні РФ здійснює заходи щодо нарощування бойового потенціалу уздовж державного кордону України. Починаючи з 2014 року, триває процес формування нових армій, танкових, загальновійськових, а також безпосередньо мотострілецьких танкових дивізій, які розгорнуті поблизу державного кордону України. При цьому здійснюються активні заходи щодо перевірки готовності цих підрозділів до бойового застосування, а також розгортання на найбільш загрозливих напрямках для нашої держави”, - додав Скібіцький.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-