Вистава

Вистава "Номери" за п'єсою Сенцова: У Києві проведуть три допрем'єрні покази

Укрінформ
У Києві з 27 по 29 листопада проведуть допрем'єрні покази вистави "Номери" за мотивами п'єси ув'язненого в Росії українського режисера Олега Сенцова.

Про це під час прес-конференції в Укрінформі заявила продюсер вистави, керівник "435 FILMS" Анна Паленчук, повідомляє кореспондент агентства.

"У нас відбудуться 27, 28 та 29 листопада допрем'єрні покази, ми вирішили їх дещо диверсифікувати: в перший день у нас будуть держслужбовці, представники міністерств, культурних організацій, фондів, ми також очікуємо на першу леді, міністрів, представників дипломатичного корпусу", - зазначила вона.

Читайте також: Сотні організацій вимагають звільнити Сущенка та інших в’язнів Кремля - Порошенко

Паленчук додала, що під час заходу також передбачено синхронний переклад англійською.

"28 листопада ми запрошуємо громадських активістів, переселенців з Криму і Донбасу, кримських татар, усіх тих, хто відстоював свободу Олега Сенцова. Ми запрошуємо також колег Олега. У третій день вже запрошені люди з мистецьких кіл, які зможуть розповісти іншим, що є така вистава, на яку треба сходити", - сказала продюсер.

Читайте також: Французький кінокласик відмовився їхати в Росію через засудження Сенцова

Сама прем'єра відбудеться 7 грудня, частина виручених коштів буде спрямована на допомогу родинам політв'язнів.

Постановку вистави здійснює кінокомпанія "435 FILMS" за підтримки Українського культурного фонду.

Також в Україні розпочато виробництво фільму за п'єсою Сенцова "Номери". Співрежисером екранізації п'єси стане Ахтем Сеітаблаєв.

Читайте також: В Росії запевняють, що стан здоров'я Сенцова задовільний

Нагадаємо: український кінорежисер, кримчанин Олег Сенцов незаконно засуджений у Росії до 20 років позбавлення волі за сфабрикованими обвинуваченнями у підготовці терактів в окупованому Криму. Режисер заперечує обвинувачення, його захист і правозахисники називають їх політично мотивованими.

Усього в Росії і анексованому Криму тримають близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-