В Росії запевняють, що стан здоров'я Сенцова задовільний

В Росії запевняють, що стан здоров'я Сенцова задовільний

Політв’язні
Укрінформ
Уповноважений з прав людини в Ямало-Ненецькому автономному окрузі (ЯНАО) Росії Анатолій Сак повідомив, що стан здоров'я українського політв'язня Олега Сенцова задовільний.

Про це пишуть "Крым. Реалии".

"Стан його задовільний, багато читає, перебуває під постійним наглядом медичного персоналу. Питання про переведення його в загін поки не розглядалося, тому що є певні норми, які мають дотримуватися за станом здоров'я перебування після режиму голодування", – розповів Сак.

Як зазначається, "Крым.Реалии" намагається отримати коментар адвоката Сенцова Дмитра Дінзе. Наприкінці жовтня він відзначав, що буде домовлятися про поїздку до Сенцова «тижнів за два» і що стан режисера «потроху стабілізується».

Читайте також: Сенцова відзначили премією імені Магнітського

Як повідомляв Укрінформ, Олег Сенцов був затриманий представниками російських спецслужб в Криму в травні 2014 року за обвинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року північно-кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. 4 травня він оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українців, яких Росія утримує за політичними мотивами, проте вимушений був припинити голодування 6 жовтня "через загрозу насильницького годування". З вимогою негайно звільнити Сенцова до російської влади неодноразово зверталися міжнародні організації, уряди західних країн, відомі митці і активісти у всьому світі. 25 жовтня Сенцову присудили премію Європарламенту "За свободу думки" імені Сахарова. Церемонія нагородження має відбутися 12 грудня в Страсбурзі.

Фото: 89.fsin.su

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-