Сенцова відзначили премією імені Магнітського

Сенцова відзначили премією імені Магнітського

Відео
Укрінформ
Українського режисера Олега Сенцова відзначили міжнародною премією в області журналістських розслідувань і захисту прав людини в усьому світі імені Сергія Магнітського.

Церемонія нагородження відбулася у Лондоні 15 листопада, передає "Радіо Свобода".

Лауреатами премії також стали правозахисниця Зоя Светова, гватемальські юристи – Жозе Роландо Альварадо і Вікторія Сандовал, британський журналіст Еліот Хіггінс, російський опозиціонер Олексій Навальний. Посмертно нагородою відзначили і американського сенатора Джона Маккейна - її отримала його дочка Меган.

Читайте також: Ще одна премія для Олега Сенцова

Нагадаємо: раніше Олег Сенцов став також лауреатом престижної правозахисної нагороди – премії Європейського парламенту "За свободу думки" імені Андрія Сахарова. Крім того, МЗС Польщі присвоїло Сенцову нагороду Pro Dignitate Humana ("За людську гідність"). А муніципалітет Парижа у вересні цього року надав Сенцову статус почесного громадянина міста, визнаної столиці європейської свободи.

Читайте також: Сенцову присудили міжнародну премію у Словенії

Українського режисера Сенцова затримали у Криму 10 травня 2014 року і звинуватили у підготовці терактів. Вирок суду - 20 років позбавлення волі.

У травні 2018 року він оголосив голодування з вимогою звільнити всіх політичних в'язнів Кремля. Він тримався 145 днів і заявив про припинення голодування з 6 жовтня через загрозу примусового годування.

Загалом у Росії й анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого у РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-