Французький кінокласик відмовився їхати в Росію через засудження Сенцова

Французький кінокласик відмовився їхати в Росію через засудження Сенцова

Укрінформ
Класик французького кіно режисер Жан-Люк Годар відмовився відвідувати Росію через засудження в цій країні українського кінематографіста Олега Сенцова.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на AFP.

"Один із ідеологів французької "нової хвилі" Годар вважає, що "не має права" їхати до Росії через умови ув’язнення Сенцова", - йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що 87-річний класик кіно був серед тих діячів світової культури, які в серпні 2018 року виступили на підтримку Сенцова, порівнявши його з Василем Гроссманом, Олександром Солженіциним та іншими «дисидентами комуністичного режиму».

Як відомо, український кінорежисер Олег Сенцов засуджений у Росії до 20 років ув’язнення за сфабрикованим обвинуваченням у підготовці терактів в анексованому Криму. Режисер звинувачення відкидає.

Читайте також: Сенцова відзначили премією імені Магнітського

14 травня він оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українців, яких Росія утримує з політичних мотивів, проте змушений був припинити голодування 6 жовтня "через загрозу насильницького годування".

З вимогою негайно звільнити Сенцова до Росії неодноразово зверталися міжнародні організації, західні уряди, митці й активісти в усьому світі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-