В окупованому Криму кількох ув'язнених українців утримують в

В окупованому Криму кількох ув'язнених українців утримують в "ямі" - Денісова

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова отримала інформацію, що декількох ув'язнених у Криму громадян України утримують в «ямі». 

Про це омбудсмен повідомила на своїй сторінці в Facebook.

«Тривожні новини надійшли з Криму. Мені стало відомо про утримання у так званій «ямі» кількох громадян України. Серед них – затриманий два тижні тому Дилявер Гафаров. До карцеру потрапили й учасники справи «Веджіє Кашка» – Бекір Дегерменджи, Руслан Трубач, Казім Аметов. Ще двоє кримських татар опинились у «спецблоці» у Ростові-на-Дону. Обидвоє – фігуранти справи «Хізб ут-Тахрір» Ремзі Меметов та Енвер Мамутов», - повідомила омбудсмен. 

Вона зазначила, що про нові порушення прав ув'язнених сповістила голову моніторингової місії ООН із прав людини в Україні Фіону Фрейзер.

Читайте також: Заступника голови Меджлісу та інших активістів ФСБ кілька годин утримувала через книгу

Також Денісова звернулася до українського консула, щоб він перевірив цю інформацію.

Крім того, вона надіслала запити до уповноваженого з прав людини у РФ Тетяни Москалькової та голови ради при президентові РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини Михайла Федотова.

"Я закликала їх вжити всіх заходів щодо забезпечення належних умов тримання українських громадян та надання їм кваліфікованої медичної допомоги", - написала Уповноважений Верховної Ради України з прав людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-