Заступника голови Меджлісу та інших активістів ФСБ кілька годин утримувала через книгу

Заступника голови Меджлісу та інших активістів ФСБ кілька годин утримувала через книгу

Укрінформ
Заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова та інших кримських татар після затримання ФСБ на адмінкордоні між Херсонщиною і окупованим Кримом ще кілька годин утримували на "митному контролі".

Про це повідомляє журналіст Антон Наумлюк.

"Після дозволу перейти адмінкордон усіх піддали огляду співробітники митної служби. В автомобілі було знайдено книгу Наталії Влащенко «Крадіжка, або біле сонце Криму», яку прикордонники вилучили, і ювілейна монета до 100-річчя Курултаю кримських татар... Нарімана Джеляла знову відвели на «бесіду» зі співробітниками ФСБ», - написав Наумлюк.

За його словами, на прикордонний пункт приїхав автомобіль з "людьми у цивільному". Було складено акт вилучення книги і заявлено, що в ній можуть міститися "відомості екстремістського характеру", хоча книга до списку заборонених у Росії не входить.

В цілому, повідомив журналіст, додатковій перевірці з багатогодинними «бесідами» зі співробітниками ФСБ при проходженні пропускного пункту «Чонгар» на адмінкордоні з Кримом були піддані Ленора Дюльбер, Наріман Джелялов, Леммар Юнусов, Мустафа Асаб і інші, що їхали з Києва.

Читайте також: ФСБ відпустила всіх активістів, затриманих сьогодні при в'їзді в Крим

"Першою на додаткову перевірку і «бесіду» російські прикордонники відправили Ленору Дюльбер. Після цього додатковій перевірці були піддані усі інші по черзі», - уточнив журналіст.

За останніми даними журналіста, усіх відпустили.

"Відпустили усіх, кого утримували. У результаті вони провели на прикордонному пункті майже сім годин", - повідомив Наумлюк.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер на адміністративному кордоні з окупованим Кримом співробітниками ФСБ були затримані кримські татари Ленора Дюльбер, Наріман Джелялов, Леммар Юнусов і Мустафа Асаб, які брали участь у конференції делегатів Курултаю кримськотатарського народу, що проходила 12 листопада в Києві.

У конференції взяли участь лише 76 з 250 делегатів національного з'їзду, що пов'язано з побоюваннями переслідування активістів з боку окупаційної влади при перетині адміністративного кордону з АРК.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-